Professionalisering

Professionalisering

Professionalisering is een hot item. Er zijn veel veranderingen en deze volgen elkaar steeds sneller op. Organisaties kennen grote hoeveelheden projecten en programma’s. Onderzoek wijst al jaren uit dat veel van deze projecten en programma’s twee tot tweeënhalf maal over budget gaan en langer duren dan gepland. Ook lopen directies vaak rond met vragen als:

  • welke projecten lopen er eigenlijk allemaal?
  • welke status hebben ze en wat is de voortgang en uitnutting?
  • hoe doelmatig zijn onze projecten eigenlijk?

Veelal is er meer ambitie dan met de gelimiteerde tijd en resources gedaan kan worden. Het gevoel van grip ontbreekt.

Intrprimus heeft in de afgelopen jaren meerdere organisaties geholpen om te groeien in projectvolwassenheid en antwoorden te vinden op deze vragen.

Voor ons is professionalisering groeien in volwassenheid.

We hebben hiervoor een gestructureerde aanpak, op basis van de methode Mince, gekoppeld aan jarenlange ervaring. Intrprimus stelt met behulp van Mince de organisatie in staat op een hoger niveau te werken en de ingezette groei door te zetten. Hierin zijn besparingsdoelstellingen van 10% op de projectbudgetten haalbaar gebleken. De groei wordt ook geborgd in de organisatie en de mogelijkheid voor certificering van medewerkers wordt geboden. De door ons gekozen aanpak kent een grote mate van herhaalbaarheid.

Intrprimus is ook Mince-gecertificeerd en neemt zitting in de Advisory-board, waar de inhoudelijke kennisborging en ontwikkeling van Mince is belegd.

Mince heeft zich de afgelopen jaren in de praktijk bewezen als betrouwbare, onafhankelijke aanpak. De Mince-methode is publiek domein en in eigendom bij de Mince-Foundation.